"control" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

control

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

control


Engelskt Uttal:

con•trol


Substantiv:


Etymologi

(Franska) contrôle en räknarregister, kontrakterade från kontr-roll; contre ((latin) contra) + roll roll, katalog. Se Counter and Roll, och ger Counterroll.


Definition

1. En dubblett bok, förteckning eller konto, hålls för att korrigera eller kontrollera ett annat konto eller registrera; en räknarregistret. (Föråldrad) Johnson.

2. Det som tjänar till att kontrollera, begränsa eller hindra; återhållsamhet. "Tala utan kontroll." Dryden.

3. Ström eller myndighet för att kontrollera eller begränsa; hållande eller reglera inflytande; uppsikt; regering; som bör barn vara under föräldrakontroll. Underhuset ska utöva en kontroll över alla avdelningar inom verkställande administration. Macaulay. Board of kontroll. Se styrelsen .Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Kontrollerad; presens particip och verbala substantiv Control .; (Franska) controler, från contrôle. Tidigare skriven comptrol och controul.


Definition

1. För att kontrollera med en räknare registrera eller kopiera konto; att bevisa genom motverka uttalanden; att vederlägga. (Föråldrad) Rapporten kontrollerades att vara falsk. Fuller.

2. För att utöva hållande eller styrande inflytande över; att kolla; för att motverka; att hålla tillbaka; att regulera; att styra; att övermanna. Ge mig en stab av ära för min ålder, men inte en spira för att styra världen. (Shakespeare) Jag känner min förtjänst kämpar i min själ: Men starkare lidelse gör sitt effektstyrning. Dryden.Synonymer:

hålla tillbaka


regel


styra


hantera


guide


reglera


hindra


direkt


kolla upp


trottoarkant


motverka


dämpa


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av control. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 10581 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av control genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 21 Kategorier för detta ord. Detta är ord 52370 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor