"samband" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

samband

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

conjunction


Engelskt Uttal:

con•junc•tion


Substantiv:


Etymologi

(Latin) conjunctio: confer (franska) tillsammans. Se skarvas ihop .


Definition

1. Handlingen att conjoining, eller tillståndet av att vara förenade, förenade eller associerade; union; förening; liga. Han kommer att förena den vita rosen och den röda: smille himmelen på sin beskärda tillsammans. (Shakespeare) Man kan åstadkomma någon större sak av hans personliga styrka men som han agerar i samhället och tillsammans med andra. Söder.

2. (astronomi) Mötet mellan två eller fler stjärnor eller planeter i samma grad av zodiaken; som, kombinationen av månen med solen, eller av Jupiter och Saturnus. Se anmärkningen under Aspect, noun 6.

Obs: himlakroppar sägs vara tillsammans när de ses i samma del av himlen, eller har samma longitud eller höger uppstigning. Den sämre samband med en sämre planet är dess läge när i samband på samma sida av solen med jorden; den överlägsna kombinationen av en planet är dess läge när på sidan av solen längst bort från jorden.

3. (grammatik) En bind eller ansluter ord; en OBÖJLIG ord som tjänar till att sammanfoga meningar, klausuler i en mening eller ord; som, och, men, om. Om alla konjunktioner skarvas ihop meningar, ännu, med avseende på den meningen, vissa är konjunktiv och några disjunktiva. Harris.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av samband. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar samband kan hittas nedan:

1.sam
2.Sam
3.Sam Hill
4.Sam Spade
5.sam-
6.samadhi
7.samadministreras
8.samadministrering
9.Samael
10.Samaj
11.samaktiv
12.samaktivator
13.samantha
14.Samar
15.samara
16.samarbeta
17.samarbetande
18.samarbete
19.samarbetsvillig
20.Samare
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 17 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av samband genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 51340 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor