"kon" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

kon

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

cone


Engelskt Uttal:

cone


Substantiv:


Etymologi

(Latin) Conus kon (i mening 1), (grekiska) Cana bryne, (latin) cuneus kil, och förmodligen (engelska) finslipa. Se Hone , substantiv


Definition

1. (geometri) En fast av den form som beskrivs av revolutionen ett rätvinkligt triangel om en av sidorna intill rätt vinkel; - - Även kallad en rätt kon. Mer generellt, varje fast med en vertikal position och avgränsas av en yta som beskrivs av en rak linje alltid passerar genom det vertikala punkten; en fast substans med en cirkel för sin bas och avsmalnande till en punkt eller vertex.

2. Något formade mer eller mindre som en matematisk kon; som, en vulkanisk kon, en samling av scoriae runt kratern av en vulkan, vanligen rågad upp i en konisk formulär. Nu hade Night mätt med sin skugg kon halvvägs uppför backen detta stora sublunar valv. Milton.

3. (botaniska) Frukten eller strobile av Coniferae, som av tall, gran, ceder och cypress. Den består av vedartade skalor, var och en av vilka har en eller två frön vid dess bas.

4. (Zoology) Ett skal av släktet Conus, med en konisk form. Cone strålar (Optics), pennan av ljusstrålar som gå vidare från en strålande pekar på en given yta, som av en lins, eller omvänt. - Cone remskiva. Se i ordförrådet. - Sned eller oliksidig kon, en kon vars axel är snedställd mot planet för dess bas. - Åtta kon. Se Cone , en.Transitivt Verb:


Definition

Att göra konformiga; att fasa ut som det cirkulära segmentet av en kon; som att kon däcken på bilens hjul.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av kon. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 88 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av kon genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 50813 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor