"koncentrera" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

koncentrera

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

concentrate


Engelskt Uttal:

con•cen•trate


Substantiv:


Etymologi

ofullständig och particip Koncentrerat; presens particip & vb. n. Koncentrera sig., Förord ​​kon- + (latin) centrum centrum. Confer Concenter.


Definition

(Eller),Transitivt Verb:


Definition

1. För att få till, eller direkt mot en gemensam center; att närmare förenas; att samla in en kropp, massa, eller kraft, att fixa; som, för att koncentrera ljusstrålar in i en fokus; att koncentrera uppmärksamhet. (Han) koncentrerad hela kraft vid hans eget läger. Brokig.

2. För att öka styrkan och minska den största delen av, som en vätska eller en malm; att intensifiera, genom att bli av med värdelösa material; att kondensera; som, att koncentrera syra genom indunstning; att koncentrera sig genom tvättning; - Till skillnad från Ant: utspädd. Spirit of vinäger koncentreras och reduceras till sin största styrka. Arbuthnot.Intransitivt Verb:


Definition

Att närma sig eller mötas i ett gemensamt centrum; att konsolidera; som tenderar befolkningen att koncentrera i städer.Synonymer:

kombinera


kondensera


konsolidera


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av koncentrera. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 67 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av koncentrera genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 50377 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor