"komplimang" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

komplimang

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

compliment


Engelskt Uttal:

com•pli•ment


Substantiv:


Etymologi

(Franska) komplimang. Det complimento från comlire att gratulera, finish, kostym, från (latin) complere att fylla upp. Se fullständig , och ger Komplettera.


Definition

Ett uttryck genom ord eller handling, gillande, avseende förtroende, artighet, eller beundran; en smickrande tal eller uppmärksamhet; en ceremonious hälsning; som att skicka sina hälsningar till en vän. Tråkiga slöseri med tid att sitta och höra så många ihåliga komplimanger och lögner. Milton. Många komplimang artigt skrev. Cowper. För att göra en en komplimang, för att visa en respekt; att berömma en i en smickrande way.Locke. - För att göra sina hälsningar till, att erbjuda formella courtesias till. - Att stå på komplimang, att behandla med ceremonin.Transitivt Verb:


Definition

Att berömma, plattare, eller tillfredsställa genom uttryck av gillande, respekt, eller lyckönskan; att göra eller betala en komplimang till. Monarker bör deras inre själ förklädnad, ... Ska komplimang sina fiender och skyr sina vänner. Tidigare.Intransitivt Verb:


Definition

Passera komplimanger; att använda konventionella uttryck för respekt. Jag gör samtals, vid tillfälle, komplimang med varandra. Boyle.Synonymer:

beröm


smickra


SMICKRA GROVT


berömma


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av komplimang. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar komplimang kan hittas nedan:

1.kom
2.KOM
3.Kom an
4.kom över
5.kom över med
6.kom efter
7.kom förbi
8.kom fram
9.kom igen
10.kom igenom
11.kom ihåg
12.kom in
13.kom innan
14.kom med
15.kom ner
16.kom ner med
17.kom ner till
18.kom online
19.kom ren
20.kom till
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 46 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av komplimang genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 14 Kategorier för detta ord. Detta är ord 50007 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor