"jämförbar värt" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jämförbar värt

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synonymer:

jämställda löne


Substantiv:

jämförbar värt (uncountable) (huvudsakligen USA) Principen att det inte bör vara någon skillnad i lön mellan jobb hålls mestadels av kvinnor och jobb som innehas huvudsakligen av män, när kvinnors arbete är jämförbar i skicklighet, ansträngning, arbetsförhållanden och ansvar till män arbete. 1987, Linda M. Blum, "möjligheter och begränsningar av den jämförbara Worth rörelsen," Gender and Society, vol. 1, nr. 4, s. 382 syftar jämförbara värt att uppgradera löneskalor för jobb som sysselsätter ett stort antal kvinnor.


Referens:

comparable worth

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jämförbar värt. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 53 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jämförbar värt genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 49746 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor