"jul" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jul

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

christmas


Engelskt Uttal:

christ•mas


Substantiv:


Etymologi

Kristus + massa.


Definition

En årlig kyrkhelg (December 25) och i vissa stater en officiell helgdag, till minne av Kristi födelse, ofta firas av en särskild gudstjänst, och även av speciella gåvor, hälsningar och gästfrihet. Christmas box. (A) En ruta där presenterar deponeras vid jul. (B) En present eller liten gratifikation som ges till ungdomar och anställda vid jul; en julklapp. - Julsång, en carol sjungit på, eller lämplig för, jul. -- Juldagen. Samma som julen. - Julafton, kvällen före jul. - Jul fern (botanik), en vintergrön nordamerikanska fern (Aspidium acrostichoides), vilket är mycket används för dekoration på vintern. - Julstjärna, jul ros, den svarta hellebore, en giftig växt av buttercupfamiljen, som i Sydeuropa ofta ger vackra roselike blommor midvintern. - Julgran, en liten vintergröna träd, ställa upp inomhus, för att vara dekorerad med karameller, presenter, etc. och upplyst på julafton.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jul. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jul genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 44173 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor