"kolla upp" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

kolla upp

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

check


Engelskt Uttal:

check


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Chek, (gamla franska) eschec, (franska) ECHEC, ett stopp, hinder, original kontroll i schackspelet, échecs schack genom AR., Från Pers. shah kung. Se Shah , och ge schackmatt, schack, Checker.


Definition

1. (Chess) Ett varningens ord anger att kungen är i fara; sådan hotet från en spelares kung av en motståndare drag som skulle om det var någon annan pjäs, utsätta den för omedelbar fånga. En kung så hotade sägs vara under kontroll, och måste göras säkra på nästa drag.

2. En förutsättning för avbruten eller hindras utvecklingen; arrestera; sluta; dröjsmål; som att hålla en fiende i schack. Vilket gav en anmärkningsvärd check till första utvecklingen av kristendomen. Addison. Ingen kontroll, ingen vistelse, denna rännil rädsla. Wordsworth.

3. Oavsett gripanden framsteg, eller gränser handling; ett hinder, vakt, återhållsamhet, eller bakläxa. Användbara kontroll på administrationen av regeringen. Washington. En man som ingen kontroll kan GÖRA GENERAD. Macaulay.

4. Ett märke, certifikat eller token, genom vilken kan fel förebyggas, eller en sak eller person som kan identifieras; som kontroller placeras mot objekt i ett konto; en check ges för bagage; en returkontroll på en järnväg.

5. En skriftlig order rikta en bank eller bank att betala pengar som däri anges. Se bankcheck, nedan.

6. Ett vävt eller målade design i rutor som liknar patten av ett schackbräde, en av kvadraterna av en sådan utformning; också, tyg som har en sådan figur.

7. (Falconry) avståendet av en hök av dess rätta spelet för att följa andra fåglar.

8. Små brud eller spricka. Bank check, en skriftlig order på en bank eller mäklare att betala pengar i hans hålla tillhör undertecknaren. - Kontrollera bok, en bok som innehåller blanketter för kontroller vid en bank. - Kontrollera krok, en krok på sadeln på en sele, över vilken en checkrein loopas. - Checklista, en lista eller katalog av vilka saker kan kontrolleras, eller där de kan kontrolleras. - Kontrollera mutter (mekaniker), en sekundär mutter, skruva ned på den primära nöt att säkra den. Riddare. - Backventil (Mechanic), en ventil i matarröret hos en panna för att förhindra återlämnande av matarvattnet. - Att ta kontrollera att ta anstöt. (Föråldrad) Dryden.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Kontrollerad; presens particip och verbala substantiv kontroll.


Definition

1. (Chess) För att göra ett drag som sätter en motståndare pjäs, särskilt hans kung, i schack; att sätta i schack.

2. För att sätta en plötslig begränsning på; att stoppa tillfälligt; att hindra; att undertrycka; att bromsa. Så många träskor att kontrollera och fördröja huvudstupa under våld och förtryck. Burke.

3. För att kontrollera, för att skydda, för att göra säkra genom ett märke, tecken eller annan kontroll; att skilja av en check, att sätta ett märke emot (en post) efter att ha jämfört med en ursprunglig eller en motsvarighet för att säkerställa exakthet, som, för att kontrollera ett konto; för att kontrollera bagage.

4. För att banna, tillrättavisning eller tillrättavisa. Den goda kungen, hans herre, kommer att kontrollera honom för det. (Shakespeare)

5. (Nautical) att slappa eller släck, som ett stag som är alltför stelt förlängas.

6. För att göra kontroller eller springor i; att orsaka att knäcka; som kontrollerar sön timmer.Intransitivt Verb:


Definition

För att göra ett stopp; att pausa; - Med på. Sinnet, en gång jaded av ett försök över sin makt, antingen inaktiveras för framtiden, eller annars kontroller vid varje kraftig företag någonsin efter. Locke.

2. För att kollidera eller störa. [Sällsynt] Bacon.

3. Att agera som en trottoarkant eller återhållsamhet. Det [hans närvaro] kontrollerar alltför stark över mig. Dryden.

4. För att spricka eller gapa öppen, som trä vid torkning; eller att spricka i små kontroller, som lack, färg, etc.

5. (Falconry) För att stänga, när i jakten på rätt spel och flyga efter andra fåglar. Och precis som Haggard, kontrollera vid varje fjäder som kommer före hans öga. (Shakespeare)Adjektiv:


Definition

Rutig; utformad i kontrollerna.Synonymer:

hinder


motgång


avbrott


hinder


tillrättavisning


klander


tillrätta


förebråelse


slå tillbaka


avvisa


tally


talong


motvikt


biljett


förslag


hålla tillbaka


trottoarkant


tygla


förtränga


kontrollera


hindra


hindra


hindra


avbryta


tally


tillrätta


förebrå


avvisa


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av kolla upp. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 55 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av kolla upp genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 41 Kategorier för detta ord. Detta är ord 42091 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor