"jaga" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

jaga

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

chase


Engelskt Uttal:

chase


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip jagade; presens particip och verbala substantiv Chasingular; (Old franska) chacier, (franska) chasser, från (antas, Sent latin) captiare, från (latin) captare sträva efter att gripa. Se fångst .


Definition

[Ofullkomlig och particip jagade; presens particip och verbala substantiv Chasingular]

1. För att driva för att döda eller ta, som en fiende, eller spel; att jaga. Vi är de som jagade dig från fältet. (Shakespeare) filologer, som jagar en flämtande stavelse genom tid och plats. Cowper.

2. För att följa som om att fånga; att driva; att tvinga att gå vidare; att köra med följande; att låta flyga; - Ofta med undan eller av; som att jaga hönorna bort. Jagade av deras brors oändlig malice från prins till prins och från plats till plats. Knolles.

3. För att fullfölja ivrigt, som jägare bedriva spel. Jagar varandra glatt. Tennyson.Intransitivt Verb:


Etymologi

Confer (franska) chasse, från chasser. Se Chase , verb


Definition

Att ge jakt; att jaga; som att jaga runt efter en läkare. [Colloq.]Substantiv:


Etymologi

(Franska) Chase, från (latin) Capsa rutan fall. Se Case en låda.


Definition

1. häftiga strävan för att döda eller fånga, som av en fiende, eller spel; en allvar söker efter något föremål kraftigt önskas; handlingen eller vana av jakt; en jakt. "Denna galna jakten på berömmelse." Dryden. Du ser detta chase är hett följs. (Shakespeare)

2. Det som bedrivs eller jagas. Nej, Warwick, söka dig ut någon annan jakt, för jag själv måste jaga denna rådjur till döds. (Shakespeare)

3. En öppen jaktmark för vilket spel orter, och som är privat ordentligt, vilket skiljer sig från en skog, som inte är privat egendom, och från en park, som är innesluten. Ibland skriven chace. [England]

4. (Court Tennis) En uppdelning av golvet i ett galleri, som kännetecknas av en siffra eller på annat sätt; den plats där en boll faller och mellan vilka och Dedans motståndaren måste köra sin boll för att få en poäng. Chase pistol (Nautical), en fullträff i fören eller aktern av en beväpnad fartyg, och används när de driver en fiende, eller försvara fartyget när eftersträvas. - Chase port (Nautisk), en fönsterventil, från vilken en chase pistol avfyras. - Stern chase (Nautical), en jakt där de förföljande fartyget följer direkt i kölvattnet av fartyget som eftersträvas.Substantiv:


Etymologi

En sammandragning av enchase.


Definition

(Utskrift)

1. En rektangulär järn ram i vilka sidor eller kolumner av typ införs.

2. (militär) Den del av en kanon från FÖRSTÄRKA eller tapparna till svälla av nosen. Se Cannon .

3. Ett spår eller kanal, såsom i ansiktet på en vägg; ett dike, som för mottagning av dränerings kakel.

4. (varvsindustrin) Ett slags gemensam varigenom en överlappsskarv ändras till en flush gemensamt, med hjälp av en gradvis fördjupning fals, som vid ändarna av klinkbyggda båtar.Transitivt Verb:


Definition

1. ornament (en yta av metall) genom prägling, att skära bort delar, och liknande.

2. För att klippa ut, så att en skruvgänga.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av jaga. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 101 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av jaga genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 16 Kategorier för detta ord. Detta är ord 41868 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor