"vissa" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

vissa

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

certain


Engelskt Uttal:

cer•tain


Adjektiv:


Etymologi

(Franska) vissa, från (antas, Sent latin) certanus, från (latin) Certus bestäms fast, säker, original particip av cernere att uppfatta, bestämma sig, bestämma; besläktad med (grekiska) oro, kritiker, brott, gåta en sil, skölj, verb


Definition

1. säkerställas i åtanke; har inga tvivel; fri från misstankar om. För att göra henne vissa av den sorgliga händelsen. Dryden. Själv är jag säker på dig. Wyclif.

2. Fastställt; löst; - Används med en infinitiv. Dock har jag med dig fast min lott, säker på att genomgå liknande undergång. Milton.

3. Att inte betvivlas eller förnekas; etablerat som ett faktum. Drömmen är säker, och dess uttydning är. (Danska) ii. 45.

4. Faktiskt existerande; säker på att hända; oundviklig. Dygd som styr vårt sätt genom vissa faror för osäker beröm. Dryden. Döden, som psalmisten säger, är säker på att alla. (Shakespeare)

5. osviklig; ofelbar. Jag har ofta önskat att jag visste lika säker ett botemedel mot något annat valpsjuka. Mjöd.

6. Fast eller anges; regelbunden; bestämma. De människor gå ut och samla en viss hastighet varje dag. Exodus XVI. 4.

7. Inte särskilt namngiven; obestämd; obestämd; en eller några; - Används ibland independenty som ett substantiv och innebär vissa personer. Det hände när han var i en viss stad. Luke. v. 12. Om allt han skrev det fanns en viss naturlig grace und anständighet. Macaulay. För vissa, förvisso. - Med en viss, säkert.Substantiv:


Definition

1. Säkerhet. (Föråldrad) Gower.

2. Ett visst antal eller kvantitet. (Föråldrad) Chaucer.Adverb:


Definition

Säkert. (Föråldrad) Milton.Synonymer:

bunden


Säker


sann


obestridlig


obestridlig


obestridlig


enkel


otvivelaktig


obestridlig


obestridlig


tveklöst


undoubting


fast


angivna


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av vissa. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 22 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av vissa genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 24 Kategorier för detta ord. Detta är ord 40885 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor