"julsånger" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

julsånger

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

carol


Engelskt Uttal:

car•ol


Substantiv:


Etymologi

(Old franska) carole en slags dans där många dans tillsammans, från caroler att dansa; kanske från Celtic; Konferera (Armorican) koroll, n., korolla, korolli, verb, (irländsk) bil musik, vända, cirkulär rörelse, också (latin) choraula en flöjtspelare, charus en dans, kör, kör.


Definition

1. En ringdans. (Föråldrad) Chaucer.

2. En sång av glädje, jubel, eller munterhet; en lekman. Det kostsamma fest, Carol, och dansen. Dryden Det var Carol av en fågel. Byron.

3. En lovsång av hängivenhet; som en jul eller påsk carol. Hört en carol, sorgsen, helig. Tennyson. I mörkret sjunga din carol av hög beröm. Keble.

4. Joyful musik, som av en sång. Jag hörde klockorna på Christ Day Deras gamla, bekanta carol spela. Longfellow.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Caroled eller Carolled; presens particip och verbal substantiv Caroling eller carolling.


Definition

1. Att berömma eller fira i sång. Herdarna vid sina festivaler Carol hennes godhet. Milton.

2. För att sjunga, särskilt med glada anteckningar. Svävar Awans ... carol låter harmonisk. Tidigare.Intransitivt Verb:


Etymologi

(Old franska) carole en sorts cirkulär utrymme, eller carol.


Definition

Att sjunga; speciellt att sjunga med glädje; att drill. Och carol kärlekens höga beröm. Spenser. De grå linnets carol från backen. Beattie.

Carrol,Substantiv:


Definition

(Architecture) en liten garderob eller inclosure byggt mot ett fönster på insidan, att sitta i för studier. Ordet användes så sent som på 16-talet. Ett burspråk kan således kallas en carol. Parker.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av julsånger. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 66 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av julsånger genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 38454 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor