"c" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

c

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

c


Brev:


Definition

C är den tredje bokstaven i det engelska alfabetet. Det är från det latinska bokstaven C, som i gamla latin representerade ljudet av k, och g (i går); sitt ursprungliga värde är den senare. I anglosaxiska ord, eller Old English innan den normandiska erövringen, alltid har det ljudet av k. Det latinska C var samma bokstav som den grekiska fick det från fenicierna. Det engelska namnet C är från det latinska namnet ce, och härstammar troligen genom franska. Etymologiskt C är relaterad till g, h, k, q, s (och andra väsande ljud). Exempel på dessa relationer är i (latin) acutus (engelska) akut, frossa; (Engelska) bitter, Eagar; (Latin) Cornu, (engelska) horn; (Engelska) katt, kattunge; (Engelska) blygt, tyst; (Latin) circare, (Old franska) cerchier, (engelska) sökning.

Obs: Se Guide till Uttal, t \ 'c5 221-228.

2. (musik) (a) grundton av den normala eller "naturliga" skala, som inte har några lägenheter eller vassa i sin signatur; också, är det tredje del av den relativa mindre skala av samma (b) C efter klav märke gemensam tid, där varje åtgärd är en semibreve (fyra fjärdedelar eller griller); för alla breve tid det står skrivet (c) "C klav," en ändring av bokstaven C, placerad på någon rad av personalen, abows raden att vara mitt Celsius

3. Som en hänvisningsbeteckning, C står för Latin centum eller 100, CC för 200 mm C fjäder, en fjäder i form av bokstaven CelsiusHjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av c. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar c kan hittas nedan:

1.c
2.C över A
3.C difficile
4.C E
5.C klav
6.C-dur
7.C-fibern
8.C-instrument
9.c-moll
10.C-vitamin
11.ca
12.ca ira
13.ca.
14.CAA
15.CAAA
16.Caaba
17.CAAC
18.Caada
19.CAAS
20.Caatinga
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 49 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av c genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 35343 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor