"chef" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

chef

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

boss


Engelskt Uttal:

boss


Substantiv:


Pluralformer

chefer


Etymologi

(Gammal engelsk) BOCE, Bose, boche, (gamla franska) BOCE, boche, Bosse, (franska) Bosse, av tyskt ursprung, Konferera (fornhögtyska) bozo tuft, gäng, (fornhögtyska) Bozan, (mellersta kicktysk) Bozen, att slå. Se Vispa , och ger botch en svullnad .; Konferera (Dutch) buss rutan (danska) Bosse.


Definition

1. Varje utskjutande del; en rund, svullnad del eller kropp; en knoblike process; som en chef för trä.

2. En utskjutande prydnad på något arbete, antingen av olika material från den i arbetet eller av densamma, som på en sköld eller träns; en tapp; en ratt; den centrala projektion av en sköld. Se Umbilicus .

3. (Architecture) en utskjutande prydnad placerad i skärningspunkten mellan revbenen av tak, oavsett välvda eller platt, och i andra situationer.

4.

Ett träkärl för murbruk som används i kakel eller murverk, hängde av en krok från ribborna, eller från rundor av en stege. Gwilt.

5. (Mechanic) (a) Den förstorade delen av en axel, på vilken ett hjul är fastkilat, eller i slutet, där den kopplas till en annan. (B) En stamp eller dö används för att forma metaller.

6. Ett huvud eller reservoar av vatten. (föråldrad)Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip bossed; presens particip och verbala substantiv Bossingular; (Gammal engelsk) bocen, från (gamla franska) bocier. Se den föregående ord.


Definition

[Ofullkomlig och particip bossed; presens particip och verbala substantiv Bossingular]

Att prydnad med chefer; till avel.Substantiv:


Etymologi

(Dutch) baas mästare.


Definition

En mästare arbetare eller intendent; VD eller chef; en politisk diktator. [Slang, USA]Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av chef. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 49 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av chef genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 12 Kategorier för detta ord. Detta är ord 30804 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor