"koka ned" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

koka ned

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Som en hänsyftning till tekniken med minskning eller minskande vätskeinnehållet i livsmedel genom att koka en stor del av sitt vatten av.


Synonymer:

(Blir reducerad): komma ner till


Verb:

koka ner (transitiva och intransitive) användas för annat än som ett idiom: se koka, ner. Han kokade soppa ner så det inte skulle vara så svag. (Intransitivt) att bli reducerad (till de mest centrala delarna eller ingredienser: till kärnan, kärna, eller konsekvenser för åtgärd). Så vad detta handlar om är att du fortfarande är skyldig mig att femtio dollar. 2013, Daniel Taylor, Andros Townsend lugnar Englands nerver i tämja Montenegro (i The Guardian den 11 oktober 2013) För England, kokar allt nu ner till vad som händer mot Polen på tisdag. (Transitive) För att minska (till de mest centrala delarna eller ingredienser: till kärnan, kärna, eller konsekvenser för åtgärd). Min avhandling är 342 sidor lång, och jag måste koka ner det till en abstrakt en sida ?!


Referens:

boil down

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av koka ned. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 48 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av koka ned genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 29796 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor