"styrelse" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

styrelse

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

board


Engelskt Uttal:

board


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) bord, (anglosaxiska) bord ombord, ombord; besläktad med uppfödd planka, (isländska) bor ombord, sidan av ett fartyg, (gotiska) f fotpall, (nederländska) bord ombord, tyska brett, Bort. Se definitioner 8. kvm. Root92 .; I denna användning från början kanske ett annat ord som betyder gräns, marginal; tilldela (Dutch) boord, tyska bord, ombord, och tyska borte putsning; också (franska) bord (från tyska) sidan av ett fartyg. Ge gränsen.


Definition

1. En bit av timmer sågade tunn, och av stor längd och bredd jämfört med tjockleken, - används för att bygga, etc.

Obs: När sågade tjock, som över en och en halv eller två inches, är det oftast kallas en planka.

2. En tabell för att få mat på.

Obs: Termen ombord svar på den moderna tabellen, men det var ofta rörlig, och placeras på bockar. Halliwell. Frukten av alla slag ... Hon samlar, tribute stor, och på styrelse Massor med unsparing hand. Milton.

3. Därför: Vad serveras på ett bord som livsmedel; angivna måltider; tillhandahållande; underhållning; - Vanligtvis som möblerade för betal; som, arbeta för en styrelse; priset på kortet.

4. Ett bord där ett råd eller domstol hålls. Därför: Ett råd, sammankallas för företag, eller någon auktoriserad montering eller möte, offentliga eller privata, ett antal personer som har utsetts eller valde att sitta i rådet för förvaltningen eller riktning av något offentligt eller privat företag eller förtroende; som styrelsen för amiralitetet; en Kollegium; en styrelse, förvaltare, kommissionärer, etc. Båda bättre bekant med frågor än någon annan som satt sedan på den styrelsen. Clarendon. Vi kan döma av deras brev till styrelsen. Porteus.

5. En fyrkantig eller avlång bit tunt trä eller annat material som används för något speciellt ändamål, som en form ombord, en styrelse eller yta målade eller arrangerade för ett spel; som ett schackbräde; en backgammonbrädet.

6. Papper gjort tjock och stel som en styrelse, för bokomslag, etc .; kartong; som, för att binda en bok i styrelser.

7. pl.

Scenen i en teater; som att gå på skivorna, att komma in på teater yrke.

8.

Gränsen eller sidan av någonting. (Nautisk) (a) Den sida av ett fartyg. "Nu ombord att gå ombord på rivaliserande fartyg rad." Dryden. Se ombord, nedan. (B) sträcka som ett fartyg gör i ett tack.

Obs: Board används flitigt adjectively eller som den sista delen av en förening; som, gran ombord, clapboard, golvpapp, ombord, skänk, strykbräda, schackbräde, papp, kartong, kusten; styrelse åtgärd. Den amerikanska en förkortad form av "The American Board of kommissionärer för utländska beskickningar" (utländska missionssällskap av American Congregational kyrkor). -- Säng och bräda. Se säng . - Styrelse och kartong (Nautical), sida vid sida. - Styrelsen för kontroll, sex privy fullmäktige tidigare utsetts till superintend angelägenheter British Ostindien. Stormonth. - Board regel figur skala för att hitta utan beräkning av antalet kvadratfot i en styrelse. Haldeman. - Board of Trade, i England, en kommitté av riksrådet utsetts att superintend frågor som rör handel. I USA, en kropp av män som utses för att främja och skydda sina affärsintressen; en handelskammare. - Styrelsens löner. (A) Kost och logi tillhandahålls som ersättning för tjänster; som, att arbeta hårt, och få endast ombord löner. (B) Pengar löner som är knappt tillräckligt för att köpa mat och logi. (C) Ett separat eller särskild ersättning av löner för upphandling av mat, eller mat och logi. Dryden. - Av styrelsen, över hela linjen, eller sida. "Masten gick av styrelsen." Totten. Därför (figurativt), att gå av styrelsen, att lida fullständig förstörelse eller störta. - För att komma i styrelserna, att ha ett namn inskrivet på en styrelse eller tablett i ett college som student. [Cambridge, England.] "Efter att ha förts in i styrelsen för Trinity College." Hallam. - För att göra en bra styrelse (Nautical), att segla i en rak linje när dikt bidevind; att förlora lite i lä. - För att göra korta skivor, att slå ofta. -- Ombord. (A) På ombord; i ett fartyg eller en båt; ombord; som jag kom ombord tidigt; att vara ombord på ett fartyg. (B) I eller i en järnvägsvagn eller tåg. [Colloq. USA] - Återgå ombord, en styrelse som ska ha rätt att bearbeta och göra ett officiellt uttalande av de avgivna vid ett val röster. [Förenta staterna]Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Boarded; presens particip och verbala substantiv Boarding .; Konferera styrelsen att tilltala, och se styrelsen, substantiv


Definition

1. För att täcka med brädor eller ombordstigning; som, gå ombord på ett hus. "The bordade ruckel." Cowper.

2.

Att gå ombord på, eller in, som ett fartyg, vare sig i en fientlig eller ett vänligt sätt. Du går ombord en fiende för att fånga henne, och en främling att få nyheter eller göra en anmälan. Totten.

3. Om du vill komma in, som en järnvägsvagn. [Colloq. Förenta staterna]

4. För att förse med regelbundna måltider, eller med måltider och logi, för ersättning; att förse med dagliga måltider.

5. För att placera på ombord, för ersättning; som, att gå ombord en häst på en livréstall.Intransitivt Verb:


Etymologi

(Franska) aborder. Se Abord, transitiva verb


Definition

För att få mat, eller mat och logi, statedly för ersättning; som, han brädor på hotellet. Vi är flera av oss, herrar och damer, som styrelsen i samma hus. Åskådare.Transitivt Verb:


Definition

Närma sig; att tilltala; att poängtera; därmed att uppvakta. (Föråldrad) Jag kommer ombord henne, även om hon banna så högt som åska när molnen hösten spricka. (Shakespeare)Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av styrelse. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 1418 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av styrelse genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 29410 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor