"födelse" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

födelse

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

birth


Engelskt Uttal:

birth


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) burth, födelse, (anglosaxiska) Beors, gebyrd från Beran att bära, föda; besläktad med (nederländska) geboorate (fornhögtyska) Burt giburt, tyska geburt, (isländska) bur, Sanskrit bhrti lager, stöd; tilldela (Irish) & (Gaelic) beirthe föddes födde. Bear, och ge Berth.


Definition

1. åtgärd eller att komma in i livet, eller att födas; - Allmänt tillämpas på människor; som, födelsen av en son.

2. Lineage; extraktion; härkomst; ibland, hög födelse; ädla extraktion. Väljs utan hänvisning till födseln, men enbart för kvalifikationer. Prescott.

3. Villkoret att en person är född; naturliga tillstånd eller position; ärftlig disposition eller tendens. En fiende från födseln till Troy olyckliga namn. Dryden.

4. Handlingen att föra fram; som hade hon två barn vid en förlossning. "På hennes nästa födelse." Milton.

5. Det som är fött; det som produceras, vare sig animaliskt eller vegetabiliskt. Poets är långt mer sällsynt födda som kungar. B. Jonson. Andra kläcks sina ägg och tenderar födseln tills det är i stånd att flytta sig. Addison.

6. Ursprung; början; som, födelsen av ett imperium. Pånyttfödelsen (teologi), regenerering, eller inledningen av ett religiöst liv.Substantiv:


Definition

Se Berth . (Föråldrad) De Foe.Synonymer:

härstamning


extraktion


härstamning


lopp


familj


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av födelse. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av födelse genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 27471 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor