"under" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

under

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

beneath


Engelskt Uttal:

be•neath


Preposition:


Etymologi

(Gammal engelsk) benethe, bineo (anglosaxiska) Beneo, beny; prefix mel- + neo, ny, nedåt, under, besläktad med (engelska) nedre. Se Nether.


Definition

1. Sänk på plats, med något direkt över eller på; under; under; hence, vid foten av. "Under fästet." Exodus xxxii. 19. Under en oförskämd och namnlös sten han ligger. Påve.

2. Under, i relation till något som är överlägsen, eller som förtrycker eller bördor. Vårt land sjunker under oket. (Shakespeare)

3. Sänk i rang, värdighet, eller kompetens än; som, odjur är under människan; man är under änglar i omfattningen av varelser. Därför: Ovärdig; opassande. Han kommer att göra något som är under hans höga station. Atterbury.Adverb:


Definition

1. I en lägre plats; under. Jorden du tar underifrån blir steril. Mortimer.

2. Nedan, i motsats till himlen, eller till någon överlägsen region eller position; som i jorden under.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av under. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 25 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av under genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 24651 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor