"födas igår" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

födas igår

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

född + igår


Synonymer:

Se även: naiv


Verb:

födas igår (förfluten tid endast) (idiomatiskt, informell) Att vara ny, naiv, oskyldig, oerfaren, eller lätt lurad. Jag var inte född igår, du vet. Jag har gjort det här förut! 2005, Howard Zinn och Donaldo Pereira Macedo, Howard Zinn på demokratisk utbildning, sid 69: Om du inte vet viktiga saker om historia, då är det som om du är född i går. 1998, Gwyn Hyman Rubio, Icy Sparks, sidan 155: "Jämfört med mig, du föddes igår."


Referens:

be born yesterday

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av födas igår. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 70 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av födas igår genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 23041 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor