"bar" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

bar

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

bar


Engelskt Uttal:

bar


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) barre, (franska) barre, från (sent latin) barra, (Welsh) bar grenen


Definition

av ett träd, bar, baren gren, (Gaelic) & (irländsk) barra bar.

1. En bit av trä, metall eller annat material, lång i förhållande till dess bredd eller tjocklek, som används som en hävstång och för olika andra ändamål, men i synnerhet för ett hinder, obstruktion, eller fastsättning; som de stänger av ett staket eller grind; baren av en dörr. Du skall göra stänger av akacieträ. Exodus xxvi. 26.

2. En obestämd mängd av någon substans, så formad att vara lång i förhållande till dess bredd och tjocklek; som en bar av guld eller bly; en tvål.

3. Allt som hindrar, Hinders, eller förhindrar; ett hinder; en barriär. Jag måste nya barer på min egen glädje skapa Dryden.

4. En bank av sand, grus eller annat material, särskilt vid mynningen av en flod eller hamn, hindrar navigering.

5. räcke som delar ett rum, eller kontoret, eller sal montering, för att reservera en plats för de som har särskilda privilegier; som, baren underhuset.

6. (lag) (a) Räcket som incloses den plats som ombud upptar i domstolar. Därför frasen i baren av domstolen innebär i öppen domstol. (B) Platsen i domstol där fångar är stationerade för neka, rättegång eller dom. (C) Hela kroppen av advokater tillstånd i en domstol eller distrikt; jurister. (D) En särskild grunden utgör ett tillräckligt svar på kärandens talan.

7. Varje domstol; som, baren av den allmänna opinionen; baren Guds.

8. En barriär eller räknare, över vilka sprit och mat skickas till kunder; därmed den del av rummet bakom disken där vätskorna till salu förvaras.

9. (heraldik) En vanlig, liksom en fess men smalare, upptar endast en femtedel del av fältet.

10. En bred axel, eller band, eller rand; som en bar av ljus; en bar av färg.

11. (musik) En vertikal linje över personalen. Barer dela in personalen i utrymmen som representerar åtgärder, och själva kallade åtgärder.

Obs: En dubbel bar markerar slutet på en stam eller huvudtitel en rörelse, eller en hel musikstycke; i psalmsång, markerar det slutet på en rad av poesi. Termen Baren är mycket ofta löst används för åtgärd, till exempel, för en sådan längd av musik, eller tystnad, som ingår mellan en bar och nästa; som en passage av åtta takter; två barer vila.

12. (farrieryen) pl. (A) Utrymmet mellan betar och slipmaskiner i den övre käften av en häst, i vilken bit är placerad. (B) Den del av skorpan av en hästhov, som är böjd inåt mot groda vid hälen på varje sida, och sträcker sig in i centrum av sulan.

13. (Mining) (a) Ett borr eller stampande stång. (B) en ven eller dike passerar en Lode.

14. (arkitektur) (a) En Gatehouse av ett slott eller befäst stad. (B) En smal remsa av trä, som delar och stöder glaset i ett fönster; ett skärp bar. Bar sko (farrieryen), en typ av hästsko med en bar över den vanliga öppningen vid hälen, för att skydda ett anbud groda från skada. - Bar skott, en dubbel rubriken skott, bestående av en bar, med en boll eller halv boll vid varje ände; - Som tidigare använts för att förstöra masterna eller rigg i marin strid. - Bar olycksbådande (heraldik), en term populärt men felaktigt används för taktpinne, ett tecken på illegitimitet. Se Baton . - Bar traceryen (Architecture), prydnadssten liknar stänger av järn vridna i former som krävs. - Blank bar (lag). Se Blank. - Fall i bar (lag), ett mål för närvarande inför domstol; ett fall enligt argument. - I bar, som ett tillräckligt skäl mot; att förebygga. - Materia i baren, eller försvar i baren, en grund som är en slutlig försvar i en åtgärd. - Grunden i bar, en grund som går att spärra eller besegra kärandens talan helt och fullt. - Trial i bar (England Law), en rättegång innan alla domare ett högsta domstolar Westminster, eller innan en beslutför representerar plenum.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Barred (presens particip och verbala substantiv Spärr., (franska) barrer. Se Bar , substantiv


Definition

1. För att fästa med en bar; som att spärra en dörr eller port.

2. För att begränsa eller begränsa, som av en bar, att hindra; att hindra; att förebygga; att förbjuda; som att spärra ingången till det onda; avstånd bars vår samlag; stadgan barer min rätt; rätt spärras av tiden; release barer kärandens återhämtning; - Ibland med upp. Han såg knappt idén i ansiktet, och skyndade sig att spärra den i sin fängelsehåla. Hawthorne.

3. Om du vill undanta; att utesluta genom undantag. Nej, men jag bar i natt: du ska inte bedöma mig efter vad vi gör to natten. (Shakespeare)

4. Att korsa med en eller flera streck eller linjer. För tydlighetens särskilja fötter tydligare, har jag spärrade dem var för sig. Burney.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av bar. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 51 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av bar genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 21577 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor