"balsam" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

balsam

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

balm


Engelskt Uttal:

balm


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Baume, (gamla franska) bausme, basme, (franska) Baume, (latin) balsamum balsam, från (grekiska); kanske av semitiska ursprung; Konferera (hebreiska) Basam. Confer Balsam.


Definition

1. (botanik) En aromatisk växt av släktet Melissa.

2. Harts och aromatiska utsöndring av vissa träd eller buskar. Dryden.

3. doftande salva. (Shakespeare)

4. Allt som läker eller som minskar smärta. "Balsam för varje sjuk." Fru Hemans. Balm cricket (zoologi), Europeiska cikada. Tennyson. - Balm av Gilead (botaniska), en liten vintergröna afrikanska och asiatiska träd i terebinthine familjen (Balsamodendron Gileadense). Dess blad ger, när blåmärken, en stark aromatisk doft; och från detta träd erhålls balsam i Gilead av butikerna, eller balsam i Mecka. Detta har en gulaktig eller grönaktig färg, en varm, bitter, aromatisk smak och en doftande lukt. Det värderas som en salva och kosmetisk av turkarna. Doftande ört drakblommor Canariense är familjärt kallas balsam i Gilead, och så är de amerikanska träd, Balsampoppel, variation candicans (balsampoppel) och balsamgran (balsamgran).Intransitivt Verb:


Definition

Att smörja med balsam, eller med något läkemedel. Därför: att lugna; att minska. [Arkaisk] (Shakespeare)Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av balsam. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 21 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av balsam genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 21115 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor