"nytta" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

nytta

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

avail


Engelskt Uttal:

a•vail


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip utnyttjat (presens particip och verbala substantiv Använder .; (gammal engelsk) availen, från (franska) ad) + valoir vara värt, från (latin) valere att vara stark, att vara värt. Se Valiant .


Definition

1. För att slå till fördel för, att stå till tjänst för; vinst; till nytta; att hjälpa; som kommer artifices inte utnyttja syndaren i domens dag. O, vad begagnar mig nu den äran högt! Milton.

2. För att främja; att bistå. (Föråldrad) Pope. Begagna sig själv av, att använda sig av; utnyttja. Då skall man försöka utnyttja namn. Milton. Jag har använt mig av de allra första tillfället. Dickens.Intransitivt Verb:


Definition

För att vara till användning eller fördel; att svara i syfte; att ha styrka, kraft eller effekt är tillräcklig för att uppnå syftet, som skall grunden i bar utnyttja, det vill säga vara tillräckligt för att besegra dräkten; detta system kommer inte att utnyttja; läkemedel inte utnyttja att kontrollera sjukdomen. "Vad tecknar nytta" Milton. Ord använda väldigt lite med mig, unge man. Sir (Welsh) Scott.Substantiv:


Definition

1. Resultat; fördel mot framgång; dra nytta; värde; som, arbete, utan ekonomi, är av liten nytta. Den utnyttja en dödsbädd ånger. Jeremiah Taylor.

2. pl.

vinning; som de avail av en försäljning på auktion. De avail av sin egen industri. Stoddard.Transitive Verb / Interjection:


Definition

Se Avale , verb (föråldrad) Spenser.Synonymer:

användning


dra nytta


verktyg


vinst


service


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av nytta. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av nytta genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 17 Kategorier för detta ord. Detta är ord 19068 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor