"justitieminister" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

justitieminister

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Anglo-Norman / lag franska, (moderna franska avocat général), därav den ovanliga ordning adjektiv efter substantiv, i stället för idiomatisk engelska * allmän advokat. Jämför krigsrätt, notarius publicus, generalsekreterare, kirurg allmänhet.


Substantiv:

justitiekansler (plural justitieministrar) En stor statlig tjänsteman i hela den engelskspråkiga världen, det övergripande ansvaret för tolkningen av lagstiftningen för regeringschefen och verkställande avdelning och fungerar som chefsåklagare, med förmåga att föra civila och brottsliga handlingar direkt. Janet Reno var justitieminister under Bill Clinton.


Referens:

attorney general

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av justitieminister. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 66 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av justitieminister genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 17958 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor