"delad tjänaren" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

delad tjänaren

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

tilldelade tjänare (plural tilldelade anställda) (Storbritannien, Australien, historical) En fånge i uppdrag att arbeta som en tjänare för en fri nybyggare (antingen en manlig eller kvinnlig fånge, och antingen en manlig eller kvinnlig nybyggare). 1831, brittiska underhuset, House of Commons Papers, volym 9, sid 34, och att det vidare antas, av myndigheten och med råd nämnda, att den tid under vilken varje dömde ska fortsätta eller på något fängelse, hamn, eller plats av instängdhet, fängelse eller fabrik, eller som en tilldelad tjänare skall tas och räknas i en del utsläpp av termen av hans eller hennes transport. 1833, Hobart Town Magazine, volym 1, sid 71, att vara säker, är den tilldelade tjänare riskerar att uppmanas, även mitt i natten "på nödvändiga tillfälle eller nödsituation," men eftersom detta är en åkomma , händelsen till varje anställd, borgen eller fri, måste vi inte att det på något sätt som en nackdel på hans allmänna fördelar. För det första, där är befälhavaren, som vid mottagandet av en tilldelad tjänare, gäller sig med all sin energi för att reformera honom? 1949, Kathleen Fitzpatrick, Sir John Franklin i Tasmanien, 1837-1843, sid 76, hade Den tilldelade tjänare yhe rätt att göra en anmälan om sin herre, men detta var i sakens natur, knappast mer än en nominell begränsning av makt herre över den anställde. 2005, Jeff Atkinson, Mary Proctor: Convict, Pioneer och nybyggare, sidan 36, hade en tilldelad tjänare större frihet än i kvinnliga fabriken, men var borta från företaget och samhället av andra kvinnliga fångar, och under mycket närmare 24-timmars övervakning av befälhavaren eller husmodern.


Referens:

assigned servant

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av delad tjänaren. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 49 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av delad tjänaren genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 16765 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor