"uppstigande" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

uppstigande

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

ascendant


Engelskt Uttal:

as•cend•ant


Substantiv:


Etymologi

(franska) uppstigna, (latin) ascendens; presens particip av ascendere.


Definition

1. Ascent; höjd; elevation. [Sällsynta] Sciences som då var i sin högsta uppåtgående. Tempel.

2. (astrologi) Horoskopet, eller att graden av ekliptikan som stiger över horisonten vid tidpunkten för en födelse; ska ha en befalla inflytande på en persons liv och lycka.

Obs: Därav de fraser att vara på frammarsch, har befallande makt eller inflytande, och Herre frammarsch, som har tillgång till sådan makt eller inflytande; som att styra, för en stund, herre frammarsch. Burke.

3. överlägsenhet, eller befallande inflytande; ascendency; som har en man frammarsch över en annan. Chievres hade förvärvat över huvudet på den unge monarken frammarsch inte bara av en handledare, men av en förälder. Robertson.

4. En förfader, eller en som föregår i släktforskning eller grader av släktingar; en släkting i uppstigande led; en stamfader; - Till skillnad från ättling. Ayliffe.

ascendent,Adjektiv:


Definition

1. Rising mot zenit; över horisonten. Konstellationen ... om den tiden uppåtgående. Browne.

2. Rising; stigande. Ruskin.

3. Superior; överträffar; styrande. En uppåtgående ande över honom. Söder. Uppåtgående samhället erhålls ett överskott av rikedom. JS Mill. Utan någon makt att övertala eller confuting, att försvara sig mot anklagelser, ... ingen människa skulle kunna hålla en ascendent läge. Grote.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av uppstigande. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 38 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av uppstigande genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 16185 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor