"kungs" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

kungs

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Latin kungs, kunglig vatten, kallas så eftersom det är en av de få lösningsmedel med förmåga att upplösa ädelmetaller.


Synonymer:

aqua regis nitro-saltsyra


Substantiv:

kungs (uncountable) (förkortning AR) (föråldrad, oorganisk kemi) En blandning av tre delar koncentrerad saltsyra till en del koncentrerad salpetersyra. 2005, DJ Krus, Elements of påstående Calculus överväga ett annat exempel. "Om guld är placerad i kungsvatten då det löser sig." Kungsvatten är en blandning av salpetersyra och saltsyra som löser upp guld eller platina. Observation av guld upplösning i kungsvatten (argument 1 1) ger tilltro till ovanstående villkorssats. Inte placera guld i kungsvatten och guld inte lösa (argument 0 0) inte motbevisa sanningen-värdet av denna villkorade.


Referens:

aqua regia

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av kungs. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 55 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av kungs genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 14197 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor