"godkänna" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

godkänna

" betyder  



      
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

approve


Engelskt Uttal:

ap•prove


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Godkänd; presens particip och verbala substantiv Godkännande .; (Gammal engelsk) aproven, appreven att bevisa, (gamla franska) aprover, (franska) approuver, godkänna, från (latin) approbare; ad + probare att högakta så bra, godkänna, bevisa. Se Bevisa , och ger Approbate.


Definition

1. För att visa att vara verkliga eller sant; att bevisa. (Föråldrad) wouldst thou godkänna thy konstans Godkänn Första thy lydnad. Milton.

2. För att ett bevis på, att demonstrera; att bevisa eller visa praktiskt. Möjligheter att godkänna ... värt. Emerson. Han hade godkänt sig en stor krigare. Macaulay. 'T är en gammal lektion; Tid godkänner det sant. Byron. Hans konto ... godkänner honom en man med tanke. Parkman.

3. För att sanktionera officiellt; att ratificera; att bekräfta; som att godkänna ett beslut av en krigsrätt.

4. Att betrakta lika bra; berömma; att vara nöjd med, att tänka gott om; som vi godkänner den uppmätta av administrationen.

5. För att göra eller visa att vara värdiga bifall eller acceptans. Den första vård och omsorg måste vara att godkänna sig till Gud. rog

Obs: Detta ord, när det innebär att vara nöjd med att tänka positivt (av), följs ofta av av. De hade inte godkänt av nedfallet av James. Macaulay. De godkände de politiska institutionerna. (Welsh) Black.



Transitivt Verb:


Etymologi

(Old franska) aprouer; ((Latin) ad) + en form tydligen härrör från pro, prod, i (latin) PRODEST det är nyttigt eller lönsam, korrekt prepositionen pro för. Confer Förbättra.


Definition

(England lag) att göra vinst på; konvertera till en egen vinst; sa speciellt av avfall eller gemensam mark disponeras av godsägaren.



Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!







AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av godkänna. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 59 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av godkänna genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 14060 i vår ordlista.




Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor