"närma sig" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

närma sig

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

approach


Engelskt Uttal:

ap•proach


Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Närmade; presens particip och verbala substantiv närmar sig. (gammal engelsk) approchen, aprochen, (gamla franska) approcher (Late latin) appropriare, från (latin) ad + propiare att nalkas, prope nära.


Definition

1. För att komma eller gå nära i tid eller rum; att närma; att avancera närmare. Därför kontaktade ni så nalkas staden 2 Samaritan xi. 20. Men uppmuntrar varandra; och så mycket mer som ni ser dagen närma sig. (Hebreiska) x. 25.

2. För att nalkas, i överförd bemärkelse; att göra framsteg; att närma; som närmar han till karaktären av den skickligaste statsman.Transitivt Verb:


Etymologi

Konferera (franska) approche. Se Approach , intransitivt verb


Definition

1. För att få i närheten; att låta nalkas; att avancera. [Archaic] Boyle.

2. För att komma nära i plats, tid eller tecken; att komma närmare, som att närma sig staden; att närma sig min hytt; han närmade sig en ålder av manlighet. Han var en beundransvärd poet, och trodde även att ha närmat Homer. Tempel.

3. (militär) för att ta metoder för.Substantiv:


Definition

1. Handlingen att närmar sig; en kommande eller avancera i närheten. "Tillvägagångssättet för sommaren." Horsley. En närmare syn på den mänskliga typen. Owen.

2. En tillgång eller möjlighet närmar sig. Tillvägagångssättet för kungar och huvud personer. Bacon.

3. pl.

Rörelser för att vinna fördel; framsteg.

4. Ett sätt, passage, eller aveny genom vilken en plats eller byggnader kan närma sig; en åtkomst. Macaulay.

5. pl. (Befästning) De avancerade arbeten, diken eller omfattas vägar som gjorts av belägrande i deras framsteg mot en fästning eller militär tjänst.

6. (Horticulture) Se Närmar .Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av närma sig. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av närma sig genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 14021 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor