"uppfattning" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

uppfattning

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

apprehension


Engelskt Uttal:

ap•pre•hen•sion


Substantiv:


Etymologi

(Latin) apprehensio: confer (franska) oro. Se gripa.


Definition

1. Handlingen att gripa eller ta tag i, beslag; som är hand ett organ för gripandet. Sir T. Browne.

2. Handlingen att gripa eller ta av juridisk process; arrestera; som den brottsling, efter hans gripande, rymt.

3. Handlingen att greppa med intellektet; betraktandet av saker, utan bekräftar, att förneka, eller passerar en dom; intellection; uppfattning. Enkel gripandet betecknar högst själens nakna intellection av ett objekt. Glanvill.

4. Yttrande; uppfattning; känsla; idé.

Obs: I denna mening, betecknar ordet ofta en tro, som bygger på tillräckliga bevis för att ge preponderation till sinnet, men otillräcklig för att framkalla säkerhet; som i vår uppfattning, fakta bevisa frågan. Till falskt, och att tänka falska, är allt en för män, som agerar inte enligt sanningen, men gripandet. Söder.

5. Fakulteten av vilka idéer tas fram; förståelse; som en man med tråkig gripandet.

6. Förväntan, mestadels av saker ogynnsamma; misstro eller rädsla vid tanken på framtida ont. Efter döden av hans brorson Caligula, Claudius var ingen liten oro för sitt eget liv. Addison.Synonymer:

uppfattning


Apprehension springs from a sense of danger when somewhat remote but approaching; alarm arises from danger when announced as near at hand. Apprehension is calmer and more permanent; alarm is more agitating and transient.


larm


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av uppfattning. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 54 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av uppfattning genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 9 Kategorier för detta ord. Detta är ord 14001 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor