"utnämning" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

utnämning

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

appointment


Engelskt Uttal:

ap•point•ment


Substantiv:


Etymologi

Konferera (franska) appointement.


Definition

1. Handlingen att tillsättnings; beteckning för en person att hålla ett kontor eller fullgöra ett förtroende; som, felade han genom utnämningen av olämpliga män.

2. Tillståndet för att utses till somappointment av kassören.

3. Fastställande; avtal; handlingen för fastställande genom ömsesidig överenskommelse. Därför :: Arrangemang för ett möte; engagemang; som gjorde de en tid för att träffas vid sex.

4. dekret; riktning; etablerade ordningen eller konstitution; som, att underkasta sig de gudomliga möten. Enligt utnämningen av präster. Ezra VI. 9.

5. (lag) Utövandet av makt att utse (under en "makt utnämning") en person att njuta av en egendom eller annan specifik egenskap; också, det instrument genom vilket beteckningen görs.

6. Utrustning, möbler, som för ett fartyg eller en armé; vad utses för användning och hantering; utrusta; (Plural) de accouterments av officerare eller soldater, som bälten, skärp, svärd. Kavaljer emulerad sin chef i rikedomen i deras möten. Prescott. Jag ska bevisa det i mina bojor, med dessa händer Void av appoinment att du lägger dig. Beaumont & Fletcher

7. ersättning till en person, särskilt till en offentlig tjänsteman, en perquisite; - Korrekt endast i pluralis. (Föråldrad) En kostnad i relation till sina möten och förmögenhet är nödvändigt. Chesterfield.

8. heders del eller motion, som ett tal, etc. på en offentlig utställning av en högskola; som att ha ett möte. [Förenta staterna]Synonymer:

beteckning


kommando


beställa


riktning


etablering


utrustning


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av utnämning. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 43 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av utnämning genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 12 Kategorier för detta ord. Detta är ord 13945 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor