"utnämna" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

utnämna

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

appoint


Engelskt Uttal:

ap•point


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip utses; presens particip och verbala substantiv tillsättnings. (gammal engelsk) appointen, apointen, (gamla franska) apointier att förbereda, ordna, mager, plats, (franska) fullmaktsgivaren att ge en lön, se en orsak, från (sent latin) appunctare till föra tillbaka till den punkt, återställa, för att fixera den punkt i en tvist, eller punkterna i ett avtal; (Latin) ad + punctum en punkt. Se punkt .


Definition

1. För att fixa med makt eller fasthet; att etablera; att märka ut. När han utsett jordens grundvalar. Provincial viii. 29.

2. För att fixa med en dom, kommando, lösa, beslut eller överenskommelse; utgöra; att ordinera; att skriva ut; att fastställa tid och plats för. Dina anställda är beredda att göra vad min herre konungen skall utse. 2 Samaritan xv. 15. Han har fastställt en dag, i vilken han skall döma världen i rättfärdighet. Agerar xvii. 31. Säg att begäran kejsaren en parley ... och utse mötet. (Shakespeare)

3. För att tilldela utse, eller avskiljs genom myndigheten. Aron och hans ska gå in och anvisa dem var och en till sin tjänst. Siffror iv. 19. Dessa var städer som utsetts för alla Israels barn och för främlingen som bor ibland dem. Joshua xx. 9.

4. Om du vill lämna i alla punkter; att ge med allt som behövs i form av utrustning, att utrusta; att passa ut. Den engelska, är välutrustade, gjorde så underhålla dem att deras fartyg avgick fruktansvärt rivas. Hayward.

5. Att peka på genom, eller för ändamålet, om misstroendevotum eller lovord; att arraign. (Föråldrad) Utse inte himmelsk disposition. Milton.

6. (lag) för att rikta, utse eller begränsa; för att ringa eller rikta en ny disposition av, på grund av en effekt som ingår i ett fordon; - Sade i en egendom redan transporteras. Burrill. Kent. Att utse sig själv, att lösa. (Föråldrad) Crowley.Intransitivt Verb:


Definition

Att ordinera; att bestämma; att arrangera. Ty Herren hade utsett att besegra den goda råd Ahithoph2 Samaritan XVII. 14.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av utnämna. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 57 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av utnämna genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 13940 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor