"upphäva" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

upphäva

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

annul


Engelskt Uttal:

an•nul


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Upphävande; presens particip och verbala substantiv ogiltigförklaring .; (Franska) Ångra (Late latin) annullare, annu, från (latin) annons + nullus ingen, Nullum, neutrum, ingenting. Se Null , adjektiv


Definition

1. För att minska till ingenting; att utplåna. Ljus, är den främsta Guds verk, för mig slocknat. Och alla hennes olika föremål av glädje ogiltigförklaras. Milton.

2. För att göra ogiltig eller utan verkan; att upphäva; att avskaffa; att göra sig av med; - Används på rätt sätt av lagar, förordningar, påbud, beslut av domstolar eller andra etablerade regler, bestående användningar och liknande, som ogiltigförklaras av komponent myndighet. Menar de att upphäva lagar av oskattbart värde för våra friheter Burke.Synonymer:

avskaffa


See Abolish.


avskaffa


upphäva


annullera


omvänd


upphäva


återkalla


annullera


förstöra


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av upphäva. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 69 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av upphäva genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 16 Kategorier för detta ord. Detta är ord 10658 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor