"glödga" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

glödga

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

anneal


Engelskt Uttal:

an•neal


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Glödgat; presens particip och verbala substantiv Glödgning .; (Gammal engelsk) anelen för att värma, bränna, (anglosaxiska) en; en på + för att bränna; också (gammal engelsk) anelen till emalj, troligen påverkad av (gamla franska) neeler, nieler, att sätta en svart emalj på guld eller silver, till (franska) nieller, från (sent latin) nigellare svärta, från (latin) Nigellus svart , diminutive av niger svart. Konferera Niello, Negro.


Definition

1. För att omfattas av stark hetta, och sedan svalna långsamt, som glas, gjutjärn, stål eller annan metall, i syfte att göra det mindre spröd; att temperera; att härda.

2. För att värma, glas, kakel, eller lergods, för att fixera färgerna som på dem.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av glödga. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 56 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av glödga genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 10559 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor