"och" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

och

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

and


Engelskt Uttal:

and


Samband:


Etymologi

(Anglosaxiska) och; besläktad med (Old Saxon) Endi, (isländska) Enda (fornhögtyska) anti, lockande, inti, unti, tyska und, (nederländska) en, (Old Dutch) ende. Cf, en om besiktning före.


Definition

1. En partikel som uttrycker förhållandet av anslutning eller tillsats. Det används för att skarvas ihop ett ord med ett ord, en klausul med en klausul, eller en mening med en mening.

Obs: (a) Det används ibland med eftertryck; som "det finns kvinnor och kvinnor," det vill säga två mycket olika sorters kvinnor. (B) Genom en retorisk figur, föreställningar, varav en är modificatory av den andra, är förbundna med och; som "den TRÅKIGHET och processen för min resa", det vill säga den mödosam process, etc .; "Din rättvist och utåt karaktär," det vill säga din utåt rättvis karaktär, Schmidts (Shakespeare) Lex.

2. För att; - Användes i stället för infinitival till, särskilt efter försök, kom, gå. Åtminstone för att försöka lära felande själ. Milton.

3. Det är ibland i gamla låtar, bara svordom. När jag var och en liten liten pojke. (Shakespeare)

4. Om; dock. Se An , tillsammans (föråldrad) Chaucer. Eftersom de kommer att sätta ett hus i brand, och det var utan att steka ägg. Bacon. Och så vidare, och andra; och resten; och liknande saker; och andra saker eller ingredienser. Förkortningen, etc. (et cetera), eller & c. är brukar läsa och så vidare.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av och. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 61 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av och genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 9751 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor