"vänskaplig" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

vänskaplig

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

amicable


Engelskt Uttal:

am•i•ca•ble


Adjektiv:


Etymologi

(Latin) amicabilis från amicus vän, från amare att älska. Se Amiable .


Definition

Vänlig; fortsätter från, eller uppvisar, vänlighet; på samma sätt som vänner; fredlig; som en uppgörelse disposition, eller arrangemang. Det som var mest anmärkningsvärt i denna tävling var ... i godo sätt på vilket det hanterades. Prideoux. Vänskaplig åtgärder (lag.), En åtgärd påbörjats och åtalas av godo samtycke av parterna, i syfte att erhålla ett beslut av domstolen på någon fråga om lag som deltar i den. Bouvier. Burrill. - vänskapligt tal (matematik), två siffror, som var och en är lika med summan av alla av alikvoter av den andra.Synonymer:

vänlig


Neither of these words denotes any great warmth of affection since friendly has by no means the same strength as its noun friendship. It does however imply something of real cordiality; while amicable supposes very little more than that the parties referred to are not disposed to quarrel. Hence we speak of amicable relations between two countries an amicable adjustment of difficulties. "Those who entertain friendly feelings toward each other can live amicably together."


fredlig


snäll


harmonisk


vänskaplig


vänlig


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av vänskaplig. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 39 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av vänskaplig genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 8532 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor