"höjd över havet" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

höjd över havet

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

altitude


Engelskt Uttal:

al•ti•tude


Substantiv:


Etymologi

(Latin) altitudo, från Altus hög. Konferera altare, högdraget, Förbättra.


Definition

1. Rymd utvidgas uppåt; höjd; den vinkelräta höjden av ett objekt ovanför dess fundament, ovanför marken, eller över en given nivå, eller av ett objekt ovanför varandra; som, höjden av ett berg, eller av en fågel ovanför toppen av ett träd.

2. (astronomi) Höjden av en punkt, eller stjärna, eller annan himlakropp, över horisonten, mätt med bågen av en vertikal cirkel fångas mellan en sådan punkt och horisonten. Det är antingen sann eller skenbar; sant när mätt från den rationella eller verkliga horisonten, framgår när från den förnuftiga eller uppenbar horisonten.

3. (geometri) Den vinkelräta avståndet från basen av en siffra till toppen, eller åt sidan parallellt med basen; som, höjden av en triangel, pyramid, parallellogram, stympad, etc.

4. höjd grad; högsta punkt eller grad. Han är [stolt] även till höjden av sin förtjänst. (Shakespeare)

5. höjd rang eller kompetens; överlägsenhet. Snabb.

6. pl.

Förhöjning av sprit; falskt patos; högdragna miner. [Colloq.] Richardson. Mannen rätts började komma in i hans höjd. Sir (Welsh) Scott. Meridian höjd, en båge av meridianen fångas mellan den södra punkten på horisonten och någon punkt på meridianen. Se Meridian , 3.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av höjd över havet. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 60 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av höjd över havet genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 7837 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor