"OK" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

OK

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från alla + höger. Jämför Old English eallriht ( "all-höger, precis, exakt"), motsvarande al ( "alla") + rätt.


Synonymer:

(Tillfredsställande): acceptabelt, tillräcklig, bra, bra nog, OK / okej, tveksam, tillfredsställande, tillräckligt lämplig


Adjektiv:

Adjektiv alright (inte jämförbara) (informellt) alternativ form av all rätt. Tillfredsställande; Okej; i acceptabel ordning, men inte nödvändigtvis helt rätt. Används för att skilja från "okej", vilket skulle innebära "alla rätt". 1662: Cantus, sånger och fantasier, till tre, fyra eller fem delar, både apt för röster och viols: med en kort introduktion till musick, som undervisas av Thomas Davidson, i Musick-School of Aberdene av Thomas Davidson, iii . SIG. B / 1 Var jag går, både fram och tillbaka Du har mitt hjärta okej. 1922: Ulysses av James Joyce, kapitel 18 ... om jag gick med hans råd var välsignad hatt jag satte på betyder det passar mig ja ta det brinner okej det som en bröllopstårta stående miles från mitt huvud ... 1932: "Adjö, Kristus "av Langston Hughes Du var godkänd i dag, reckon- jag Men den dagen är borta nu. 1939: Finnegans Wake av James Joyce, kapitel 1.40 Bladyughfoulmoecklenburgwhurawhorascortastrumpapornanennykocksapastippatappatupperstrippuckputtanach, va? Du har det bra. 2000: House of Leaves av Mark Z. Danielewski, sidan 105 "Du är okej Johnny", sade hon på ett sätt som faktiskt gjorde honom att känna sig bra. Åtminstone för en liten stund.


Referens:

alright

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av OK. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 67 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av OK genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 7707 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor