"mandel" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mandel

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

almond


Engelskt Uttal:

alm•ond


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) almande, almaunde, alemaunde, (franska) Amande, (latin) amygdala, från (grekiska) Almendra. Confer Amygdalate.


Definition

1. Frukten av mandelträd.

Obs: De olika typer, som bittra, sött, tunna skal, tjock- skalade mandlar, och Jordanien mandlar, är produkter av olika sorter av en art, Amygdalus communis, född i Medelhavsområdet och västra Asien.

2. Trädet bär frukt; mandelträd.

3. Allt formad som en mandel. Specifikt: (Anatomy) En av tonsillerna. Mandelolja, fixerad olja uttryckt från söta eller bittermandel. - Olja av bittermandel, en giftig flyktig olja som erhållits från bittermandel genom maceration och destillering; bensoesyra aldehyd. - Imitation olja bittermandel, nitrobensen. - Mandelträd (botaniska), trädet bär mandel. - Almond willow (botaniska), en pil som har blad som är av en ljusgrön på båda sidor; mandel leaved willow (Salix amygdalina). Shenstone.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mandel. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 44 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mandel genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 7505 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor