"okej" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

okej

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Upplåning från engelska okej


Adjektiv:

Adjektiv okej (inte jämförbara) Bra; i godtagbart, om inte utmärkt skick. Bilen är okej. Det får mig där i alla fall. Vid god hälsa, oskadd. 1963, Margery Allingham, kapitel 20, China Governess: "Nej Jag öppnade bara dörren en fot och sätta mitt huvud i. Gatlyktor lyser in i rummet. Jag kunde se honom. Han var bra. Sova som en stor grampus. Stackars, stackars karl. " Jag hade huvudvärk tidigare, men nu är jag okej.


Adverb:

Adverb okej ganska väl Det gick bra, antar jag. (Informellt) Sannerligen, Säkert. Du lärde dem en läxa okej! De kommer inte att vara tillbaka.


Interjektion:

okej! Används för att bekräfta, ange överenskommelse eller samtycke. Okej, låt oss då. Används för att indikera stöd för eller uppmuntran. Okej! De scored! Används för att fylla utrymmet eller pauser. Okej, så vad du föreslår vi göra härnäst? Användas som en allmän lead-in eller början. Okej, låt oss komma igång. Används för att uttrycka irritation eller frustration, ofta med redan. Okej, redan! Låt mig avsluta vad jag gjorde först, och sedan kan vi prata. (UK, informell) Löptid hälsning, motsvarande hur mår du eller hej. Okej, kompis, hur är det med dig och frugan?


Referens:

all right

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av okej. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar okej kan hittas nedan:

1.oke
2.okej
3.okenit
4.oker
5.oket tillsammans
6.okey dokey
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 72 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av okej genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 4 Kategorier för detta ord. Detta är ord 6990 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor