"alexithymia" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

alexithymia

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Myntades av psykoterapeut Peter Sifneos 1973. Ordet kommer från det gamla grekiska ord λέξις (ordförråd "diction", "ord") och θυμός (thumos, "själ, som säte för känslor, känsla, och tänkte") modifierats genom en alfa-privative, som ordagrant betyder "utan ord för känslor".


Substantiv:

brist på förståelse, bearbetning, eller som beskriver känslor 2008, Amy Kroska och Sarah K. Harkness "Exploring rollen av diagnos i den modifierade Märkning Theory of psykisk sjukdom" i socialpsykologi Quarterly LXXI, № 2 (brottning med socialpsykologi, juni 2008 ), sidan 195. Slutligen, schizofrena störningar innebära försämringar av uppfattningar, inklusive hallucinationer och vanföreställningar, symptom som ofta försämrar patienternas sociala och yrkesmässiga funktion och kan skapa alexithymia (Maggini och Raballo 2004; van 't Wout et al 2007), en oförmåga att känna igen sina egna känslor.


Referens:

alexithymia

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av alexithymia. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 7 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av alexithymia genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 6539 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor