"gång" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

gång

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

aisle


Engelskt Uttal:

aisle


Substantiv:


Etymologi

(Old franska) ele, (franska) aile, vinge, vinge av en byggnad, (latin) ala, kontrakterade från armhålan.


Definition

(Arkitektur) (a) En lateral uppdelning av en byggnad, skild från den mellersta delen, kallad långhuset, med en rad kolumner eller bryggor, som stöder taket eller en övre vägg som innehåller fönster, som kallas clearstory väggen. (B) Felaktigt används också för att ha; - Som i fraser, en kyrka med tre gångar, mittgången. (C) också (kanske från förväxling med gränd), en passage i vilken bänkarna i en kyrka öppen.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av gång. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 53 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av gång genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 5912 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor