"krockkudde" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

krockkudde

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från luft + väska.


Substantiv:

krockkudde (plural krockkuddar) Ett säkerhetssystem i bilar där när en krasch inträffar, en påse som innehåller kväve, som bildas av den explosiva nedbrytning av natriumazid, blåser snabbt framför föraren eller passageraren, vilket förhindrar skador på huvudet. Sido krockkuddar, inklusive passagerarna i baksätet, förhindrar också skador. (Slang) En person som talar för mycket; en windbag eller skvaller.


Anagram:

garbai


Referens:

airbag

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av krockkudde. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 88 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av krockkudde genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 5769 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor