"luft" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

luft

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

air


Engelskt Uttal:

air


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) luft, EIR, (franska) luft, (latin) Aer, från (grekiska) vind. I bemärkelse 10 den franska har tagit en mening från (italienska) aria atmosfär, luft, från samma latinska ordet; och sinnen 11, 12, 13 franska mening är antingen från (latin) aria, eller på grund av förväxling med (franska) aire, i en äldre känsla av ursprung, härkomst. Medför en, Debonair, malaria, Wind.


Definition

1. Vätskan som vi andas, och som omger jorden; atmosfären. Det är osynlig, LUKTFRI, fadd, transparent, komprimer, elastisk och ponderabla.

Notera: Genom de gamla filosoferna, var luft betraktas som en del; men den moderna vetenskapen har visat att det är i huvudsak en blandning av syre och kväve, med en liten mängd koldioxid, de genomsnittliga andelarna vara, volym: syre, 20,96 procent .; kväve, 79,00 procent .; koldioxid, 0,04 procent. Dessa andelar är föremål för en mycket liten variabilitet. Luft innehåller också alltid någon ånga av vatten.

2. Symboliskt: Något obetydlig, ljus, eller flyktiga. "Charm värk med luft." (Shakespeare) Han var fortfarande all luft och eld. Macaulay. [Luft och eld är den finare och snabbare element i motsats till jord och vatten.]

3. En särskild atmosfärens tillstånd, som respekterar värme, kyla, fukt, etc. eller så att det påverkar förnimmelser; som en rökig luft, en fuktig luft, morgonluften, etc.

4. gasformig kropp; en gas; som, syre kallades tidigare avgörande luft. (föråldrad)

5. Luft i rörelse; en lätt bris; en mild vind. Låt vernal airs genom darr vidjor spela. Påve.

6. doftande eller förorenad luft.

7. Det som omger och influenser. Angelägen, den hälsosamma luften av fattigdom. Wordsworth.

8. Uttalande utomlands; publicitet; ventilera. Du gav den luft före mig. Dryden.

9. Intelligence; information. (Föråldrad) Bacon.

10. (musik) (a) En musikalisk idé, eller motiv, rytmiskt utvecklats i rad enskilda toner, för att bilda en symmetrisk och balanserad helhet, som kan sjungas av en enda röst till stroferna av en psalm eller sång, eller även till vanlig prosa, eller spelas på ett instrument; en melodi; en låt; en aria. (B) harmoniserade koraler, psalmsång, del låtar, etc. den del som bär melodin eller melodi - i modern harmoni vanligtvis den övre delen - kallas ibland luften.

11. Den säregna utseende, utseende och bäring på en person, uppsyn; uppträdande; som, luften av en ungdom; en tung luft; ett högt luft. "Hans mycket luft." (Shakespeare)

12. Peculiar utseende; uppenbara tecken; sken; sätt; stil. Det meddelades med luften av en hemlighet. Påve.

12. pl.

En konstgjord eller påverkade sätt; show av stolthet eller fåfänga; högfärd; som det sägs i en person, sätter han sig märkvärdig. Thackeray.

14. (målning) (a) representation eller återgivning av effekten av det atmosfäriska medium genom vilket varje föremål i naturen ses. New Appleton amerikanska Cyclopedia (b) transport; attityd; handling; rörelse; som är chef för det porträtt har en bra luft. Fairholt.

15. (Manège) Den artificiella rörelse eller transport av en häst.

Obs: Luft mycket används adjectively eller som den första delen av en förening uppsägning I de flesta fall kan det skrivas likgiltigt, som en separat begränsande ord, eller som det första elementet i den sammansatta termen, med eller utan bindestreck; som, luft blåsa, luft-blåsa, eller airbladder; luftcell, luft-cell, eller AIRcell; luftpump, eller luftpump. Luftballong. Se Balloon . - Luft bad. (A) En anordning för tillförande av luft till kroppen. (B) Ett arrangemang för torkning av ämnen i luften av vilken som helst önskad temperatur. - Luftslottet. Se slott i luften under slottet. - Luftkompressor, en maskin för komprimering av luft, som skall användas som en drivkraft. - Luft korsning, en passage för luft i en gruva. - Luftkudde, en lufttät kudde som kan blåsas upp; också en anordning för att gripa rörelse utan stötar genom begränsad luft. - Luft fontän, en inrättning för framställning av en stråle av vatten genom kraften av tryckluft. - Luft ugn, en ugn som är beroende av en naturligt drag och inte på blast. - Luft linje, en rak linje; enfodra. Därför Air-line,Adjektiv:


Etymologi

ofullständig och particip Sändes; presens particip och verbala substantiv vädring., se Air , substantiv, och ge A.


Definition

som, luft-line väg. - Luftsluss (. Hydr Engineering), en mellanliggande kammare mellan den yttre luften och tryckluftskammare av en pneumatisk kassun. Riddare. - Air port (Navy), en ventilationsluckor eller hyttventil i ett fartyg släppa in luft. - Luftfjäder, en fjäder i vilken elasticiteten av luft utnyttjas. - Luft termometer, en form av termometern vid vilken kontraktion och expansion av luft är gjord för att mäta förändringar av temperaturen. - Luft trådar, skir. - Luft fälla, en knep för avstängning dålig luft eller gas från avlopp, avlopp, etc .; en stank fälla. - Luft stam, ett rör eller en axel för att leda foul eller uppvärmd luft från ett rum. - Luftventil, en ventil för att reglera tillträde eller utträde av luft; särskilt en ventil som öppnas inåt i en ångpanna och tillåter luft att komma in. - Luft sätt, en passage för en ström av luft; som luften i form av en luftpump; en luft sätt i en gruva. -- I luften. (A) Prevalent utan spårbar ursprung eller myndighet, som rykten. (B) Inte i en fast eller stabil position; orolig. (C) (militär) stöds och riskerar att vändas eller tas i flanken; som hade armén sina vingar i luften. - Att ta luft, som skall röjas, skall offentliggöras. - För att ta luft, att åka utomlands; att gå eller rida ut.Transitivt Verb:


Definition

1. För att utsättas för luften för att kyla, uppfriskande, eller rening; att ventilera; som, till luft ett rum. Det var bra visdom ... att fängelset sändes. Bacon. Var dig men rider ut för att vädra själv. (Shakespeare)

2. För att exponera för den skull kungörelse; att visa demonstrativt; som att vädra sin åsikt. Vädring en snöig handen och signet pärla. Tennyson.

3. För att utsättas för värme, i syfte att utvisa fukt, eller uppvärmning; som, till luft linne; till luftvätskor.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av luft. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av luft genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 5653 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor