"hjälpa" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

hjälpa

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

aid


Engelskt Uttal:

aid


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Aided; . Presens particip och verbal substantiv Medhjälp, (franska) aider, (gamla franska) aidier, från (latin) adjutare att hjälpa, frequentative av adjuvare att hjälpa; ad + juvare att hjälpa. Förläna Adjutant.


Definition

För att stödja, antingen genom att tillhandahålla styrka eller medel i samarbete för att åstadkomma ett syfte, eller för att förhindra eller ta bort det onda; att hjälpa; att bistå. Du snabba hjälpare ... Visas och hjälpa mig i detta företag. (Shakespeare)Substantiv:


Etymologi

(Franska) medhjälpare, (gamla franska) medhjälpare, Aïe, från verbet. Se Aid , transitiva verb


Definition

1. Hjälp; undsättning; bistånd; lättnad. Ett okonstitutionellt läge för att erhålla stöd. Hallam.

2. Den person eller sak som främjar eller hjälper till något gjort; en hjälpare; en assistent. Det är inte bra att mannen ska vara ensam; Låt oss göra honom ett stöd som han själv. Tobit viii. 6.

3. (England historia) ett bidrag till kungen av parlamentet, också, en exchequer lån.

4. (feodala lag) En ekonomisk tribut av en vasall betalas till sin herre vid speciella tillfällen. Svart sten.

5. Ett stöd-de-camp, så kallas av förkortning; som en allmän bistånd. Stöd bön (lag), ett förfarande genom vilket en tilltalad bönfaller och hävdar hjälp från någon som har en längre eller mer permanent intresse i saken i kostym. - Att be i stöd, bedja och göra anspråk på ett sådant stöd.Synonymer:

hjälp


See Help.


hjälpa


Stöd


sustain


undsättning


lindra


befriend


samarbeta


främja


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av hjälpa. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 70 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av hjälpa genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 19 Kategorier för detta ord. Detta är ord 5560 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor