"mot" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

mot

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

against


Engelskt Uttal:

a•gainst


Preposition:


Etymologi

(Gammal engelsk) agens, ageynes (anglosaxiska) ongegn. S är adverbial, original en genitiv slut. Se igen .


Definition

1. à jour; motsatt till; vänd; mot; som, mot mynningen av en flod; - I denna mening föregås ofta av över. Jakob såg Guds änglar kommer mot honom. Tyndale.

2. Från en motsatt riktning så att man uppnår eller komma i kontakt med; i kontakt med; på; som slår hagel mot taket.

3. I motsats till om invändningen är av känslor eller handlings; på andra sidan; mot; i motsättning till; därmed negativa till; som, mot skäl; mot lagen; att köra ett lopp mot tiden. Porten skulle ha stängts mot henne. Fielding. Ett argument mot användning av ånga. Tyndale.

4. om innan den tid som; i förberedelse för, så att den är redo för den tid då. [Arkaiska eller dialektik] Uria prästen gjorde det, mot kung Ahas kom från Damaskus. 2 Kings xvi. 11. Mot solen, i en riktning som strider mot den i vilken solen verkar flytta.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av mot. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 60 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av mot genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4957 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor