"efter" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

efter

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

after


Engelskt Uttal:

aft•er


Adjektiv:


Etymologi

(Anglosaxiska) aefter efter, bakom; besläktad med (gotiska) aftaro, AFTRA, bakom, holländska och (lågtyska) achter (grekiska) -ter är en gammal jämförande bakåt, (isländska) APTR, (svenska) och (danska) EFTER (fornhögtyska) aftar suffix, i (engelska) i allmänhet -ther (som i andra), och efter är en jämförande av av, off. Av; förläna Aft.


Definition

1. Nästa; senare i tiden; senare; efterföljande; som en efter period i livet. Marshall.

Obs: I denna mening ordet ibland onödigt kombineras med följande substantiv, med hjälp av ett bindestreck, som, efter åldrar, efter agera, efter dagar, efter liv. För det mesta orden ordentligt hålls åtskilda när efter har denna mening.

2. Hinder; är närmare den bakre. (Nautical) kunde rädda fartygets akter; - Tillämpas på alla objekt i den bakre delen av ett kärl; som efter kabinen, efter lucköppningen.

Obs: Det är ofta i kombination med dess substantiv; som, efter bowlines, efter- hängslen, efter segel, efter-gårdar, de på mainmasts och mizzenmasts. Efter kropp (Nautisk), den del av ett skepp akter om döda platt, eller mellersta delen.Preposition:


Definition

1. Bakom på plats; som män i linje efter varandra. "Shut dörrar efter dig." (Shakespeare)

2. Nedan i rang; bredvid i ordning. (Shakespeare) Kodros efter Ph Dryden.

3. Senare i tid; senare; som, efter måltiden, efter tre dagar. Det föregår ofta en klausul. Tidigare som inskjutet mellan den och klausulen. Efter jag stigit igen, kommer jag före eder gå till Galileen. Matthew xxvi. 32.

4. Efter det att, och som en följd av; som, efter vad ni har sagt, ska jag vara försiktig.

5. Efter och trots; som, trots allt våra råd, tog du den kursen.

6. Flytta mot bakifrån; efter, på jakt efter, på jakt efter. Ni skall inte följa efter andra gudar. Deuteronomy vi. 14. Efter vem är kungen av Israel kommit ut en samarit xxiv. 14.

7. som anger mål eller föremål; rörande; i relation med; som att ta hand om arbetare; att fråga efter en vän; att törsta efter rättfärdighet.

8. I imitation av; i enlighet med; på samma sätt som; som, för att göra en sak efter en modell; en bild efter Rubens; Pojken tar efter sin far. För att nämna eller samtal efter, för att nämna som och hänvisning till. Vår äldste son döptes George efter hans farbror. Guldsmed.

9. Enligt; i enlighet med; i enlighet med den typ av; som agerade han efter sitt slag. Han skall inte döma efter åsynen av hans ögon. Jesaja xi. 3. De som är ute efter köttet har något emot saker köttet. (Roman) viii. 5.

10. Enligt den riktning och inflytande; i proportion till; anstår. [Archaic] Han tar storhet riken enligt bulk och valuta, och inte efter deras egenvärde. Bacon. När allt kommer omkring, när allt har övervägts; på hela. - Efter (med samma substantiv före och efter), som, våg efter våg, dag efter dag, flera eller många (vågor, etc.) i följd. - En efter en successivt. - För att vara efter att vara i jakten på för att nå eller få; som är han ute efter pengar.Adverb:


Definition

Därefter i tid eller plats; Bakom; efteråt; som följer han efter. Det handlade om loppet av tre timmar efter. Apg. v. 7.

Obs! När föregås många ord, bilda föreningar, men behåller sin vanliga innebörd. Prefixet kan vara adverbial, prepositional eller adjektiv; som i efter beskrivits efter middagen, efter-del. Bindestrecket ibland i onödan används för att ansluta adjektivet efter med sin substantiv. Se anmärkningen under Efter, adjektiv 1.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av efter. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 31 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av efter genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 9 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4828 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor