"rädd" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

rädd

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

afraid


Engelskt Uttal:

a•fraid


Form Adjektiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) afrayed, affraide, particip av afraien till slagsmål. Se Affray och ge Afeard.


Definition

Imponerad med rädsla eller oro; i rädsla; orolig. [Rädd kommer efter substantivet det begränsar.] "Back de ryggade, rädd." Milton.

Obs: Detta ord uttrycker en mindre grad av rädsla än förskräckt eller rädd. Den följs av av innan objektet av rädsla, eller av den infinitiv, eller genom en beroende klausul; som att vara rädd för döden. "Jag är rädd för att dö." "Jag är rädd att han kommer att straffa mig." "Var inte rädd för att jag din hand ska ta." (Shakespeare) Jag är rädd ibland används i dagligt tal för att mjuka upp ett uttalande; som jag är rädd att jag inte kan hjälpa dig i denna fråga.Synonymer:

rädd


skygg


ängslig


orolig


angelägen


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av rädd. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 62 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av rädd genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 11 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4769 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor