"plåga" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

plåga

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

afflict


Engelskt Uttal:

af•flict


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Drabbad; . Presens particip och verbal substantiv som drabbar, (latin) afflictus, particip av affigere att kasta ner, deject; ad + fligere Strejk confer (Old franska) aflit, plåga, particip Konferera flagellate.


Definition

1. För att slå eller kasta ner; att störta. (Föråldrad) "Sätta ihop våra drabbade krafter." Milton.

2. För att orsaka några stora skador eller skada på, orsakar fortsatt smärta eller psykisk ohälsa; besvära allvarligt; till plåga. De satte över dem fogdarna att drabba dem med deras bördor. Exodus i. 11. Det som var det värsta nu minst drabbar mig. Milton.

3. För att göra låg eller ödmjuk. (Föråldrad) Spenser. Män är benägna att föredra en välmående fel innan en drabbad sanning. Jeremiah Taylor.Particip / Adjektiv:


Etymologi

(Latin) afflictus, particip


Definition

Drabbade. (Föråldrad) Becon.Synonymer:

problem


sörja


smärta


nöd


plåga


plåga


sår


ont


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av plåga. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 43 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av plåga genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 17 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4638 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor