"påverka" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

påverka

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

affect


Engelskt Uttal:

af•fect


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Påverkad; presens particip och verbala substantiv Påverkar .; (Latin) Affectus, particip av afficere att påverka genom aktiv agent, ad + facere att göra: confer (franska) affectere, (latin) affectare, frequentative av afficere. Se Fakta .


Definition

1. För att agera på, för att producera en effekt eller ändra på. Som kan påverka jorden med kall värme. Milton. Klimatet påverkat deras hälsa och sprit. Macaulay.

2. inflytande eller flytta, som känslor eller passioner; att röra. En bedömning av den logiska grunden för våra passioner förefaller mig mycket viktigt för alla som skulle påverka dem på fasta och rena principer.

3. För att kärlek; att betrakta med tillgivenhet. (Föråldrad) När drottning Katharine, han hellre respekterad än påverkas snarare hedrad än älskad, henne. Fuller.

4. För att visa en förkärlek för; att vilja använda eller praxis; att välja; därmed att täta vanligtvis. För han gör varken påverka företag, inte heller är han passar för (Shakespeare) inte påverka samhället dina underlägsna i rang, eller domstol som den stora. Hazlitt.

5. För att avyttra eller lutning. Män som de trodde bäst påverkas religion och sitt lands frihet. Milton.

6. För att sträva efter; att sträva efter; att eftertrakta. (Föråldrad) Denna stolt man påverkar kejserliga Dryden.

7. tenderar att genom affinitets eller disposition. Dropparna av varje vätska påverkar en rund siffra. Newton.

8. Om du vill göra en show av; att sätta på en förevändning av; att låtsas; att anta; som, för att påverka okunnighet. Slarvig hon är med underfundig omsorg, som påverkar verka opåverkad. Congreve. Du skall påverka mina sätt. (Shakespeare)

9. Om du vill tilldela; att utse. [Sällsynt] En av hushållerskor påverkades till hans speciella tjänst. Thackeray.Substantiv:


Etymologi

(Latin) Affectus.


Definition

Tillgivenhet; lutning; passion; känsla; disposition. (Föråldrad) (Shakespeare)Synonymer:

inflytande


fungera


agera på


oro


Flytta


smälta


mjukna


dämpa


betagen


låtsas


antar


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av påverka. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 55 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av påverka genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 20 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4526 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor