"råda" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

råda

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

advise


Engelskt Uttal:

ad•vise


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Rekommenderad; presens particip och verbala substantiv Advisingular; (Gammal engelsk) Avisen att uppfatta, tänka, informera, (franska) Aviser, från (sent latin) advisare. advisare; ad + Visare, från (latin) videre, visum, att se. Se Råd och ge Avise.


Definition

1. Att ge råd till; att erbjuda ett yttrande, som värdig eller ändamålsenligt att följas; att råda; att varna. "Jag får inte mer råda dig." Milton.

2. Att ge information eller meddelande till; att informera; - Med om innan saken meddelas; som vi underrättades om risken. Att råda sig själv, att betänka sig själv; att ta råd med en själv; att reflektera; att överväga. (Föråldrad) Bud din herre väl råda sig själv. (Shakespeare)Transitivt Verb:


Definition

1. Att tänka på; att överväga. (Föråldrad) meddela om detta vara värt att försöka. Milton.

2. För att ta råd; att konsultera; - Följt av med; som, för att ge råd med vänner.Synonymer:

råd


förmana


underrätta


bekanta


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av råda. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 55 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av råda genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 12 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4105 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor