"råd" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

råd

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

advice


Engelskt Uttal:

ad•vice


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) avis, (franska) avis; + (Gamla franska) vis, från (latin) visum tycktes sett; verkligen particip av videre att se, så att vis innebar att som verkade bäst. Se Vision , och ger Avise, råder.


Definition

1. Ett yttrande rekommenderas eller erbjuds som värd att följas; råd. Vi kan ge råd, men vi kan inte ge beteende. Franklin.

2. Avsiktlig övervägande; kunskap. (Föråldrad) Hur ska jag dote på henne med mer råd, som alltså utan rådgivning börjar att älska henne (Shakespeare)

3. Information eller uppsägning; intelligens; som, sena råd från Frankrike; - Vanligen i plural.

Obs: I kommersiell språk betyder råd vanligtvis information från brev, - Används huvudsakligen med hänvisning till utkast eller växlar; som, ett brev råd. Mc Elrath.

4. (straffrätt) Rådgivning för att utföra en viss illegal aktiv Wharton. Råd båt, ett fartyg som används för att bära utförsel eller rekognosera; en leverans båt. - Att ta råd. (A) Att ta emot råd. (B) att samråda med en annan eller andra.Synonymer:

råd


förslag


rekommendation


förmaning


uppmaning


information


lägga märke till


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av råd. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 54 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av råd genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4096 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor